h

Terugkeer van de Stroopwafelmotie

10 november 2008

Terugkeer van de Stroopwafelmotie

Bij de belastingverordeningen zal de SP weer komen met een motie, zoals in 2006. Dit kondigde financieel woordvoerder Jaap Pottjewijd aan in de commissie Middelen van 29 oktober. Met de motie wil de partij legeskosten voor zaken die solidariteit en sociale cohesie bevorderen opheffen.

Zaken als kleding- en stroopwafelacties, straatbarbecues, buurtfeesten verhogen de sociale cohesie. De SP vindt dat hoog nodig in tijden van toenemend egoïsme, egocentrisme en individualisering. Financiele drempels in de vorm van legeskosten zouden hiervoor moeten worden weggenomen.

In 2006 kwam de SP al met een motie hiervoor, maar de uitwerking bleek voor het College en de andere partijen te ingewikkeld. Er was nog wat studie nodig. Het idee is daarna blijven liggen. De SP dient de 'stroopwafelmotie' opnieuw in bij de raadsvergadering op 13 november a.s.

U bent hier