h

Verwerpelijke woordspeling rond Maasmeisje Gessica

10 november 2008

Verwerpelijke woordspeling rond Maasmeisje Gessica

Op 28 oktober is in de commissie Welzijn het plan rond het Centrum voor Jeugd en Gezin besproken. De SP is het in grote lijnen eens met de plannen die het College heeft, maar vindt een aantal zaken onzorgvuldig geformuleerd. Het pijnlijkste voorbeeld hiervan betreft het drama rond Gessica, beter bekend als 'het Maasmeisje.'

“Zoals de inspectie Volksgezondheid in het onderzoek rond het maasmeisje Gessica heeft moeten concluderen, is de samenwerking van zorgverleners niet waterdicht.” Zo is te lezen in de stukken die bij het Centrum voor Jeugd en Gezin horen.

Volgens SP-fractievoorzitter Jan Breur past een dergelijke zin prima in een satirisch televisieprogramma, maar niet in een beleidsstuk. In de context van een serieus stuk over een serieuze aangelegenheid is een dergelijke woordspeling - bedoeld of onbedoeld - volstrekt verwerpelijk, vindt de SP'er.

Breur: "In plaats van ‘niet waterdicht’ zou ik hier gekozen hebben voor ‘niet sluitend’ of ‘niet foutloos’"

U bent hier