h

Werk Wachtlijsten Werkvoorziening Weg

10 november 2008

Werk Wachtlijsten Werkvoorziening Weg

Er moet een einde komen aan de wachtlijstenproblematiek rond de Sociale Werkvoorziening, vind de SP. De partij vraagt met een initiatiefvoorstel om een onderzoek waarin alle middelen om de wachtlijsten weg te werken worden betrokken. Het voorstel wordt mede-ingediend door ChristenUnie, PvdA, SGP en GroenLinks.

De wachtlijsten van Sociale Werkvoorziening IW4 lopen voor sommige mensen op tot maarliefst 3 jaar. Dit, terwijl de Wet Sociale Werkvoorzieningen tot doel heeft om iedereen een kans te geven om samen te werken. Ook is de werkdruk hoog, en is er sprake van vergrijzing in het personeelsbestand van IW4. Dit maakt het bestaan van een wachtlijst extra pijnlijk.

Wat de indieners van het voorstel betreft, beperkt het onderzoek zich niet tot IW4-bedrijven. Personen die niet bij IW4 terecht kunnen, zouden ook via een andere begeleidingsorganisatie direct bij een reguliere werkgever aan de bak kunnen. Zo'n werkgever zou de gemeente zelf kunnen zijn.

U bent hier