h

Gert Worst geeft voorzittersstokje SP door

11 december 2008

Gert Worst geeft voorzittersstokje SP door

Gert Worst heeft zijn functie als afdelingsvoorzitter van de Veenendaalse SP neergelegd. Door lichamelijke omstandigheden werd het voor hem steeds moeilijker om partijbijeenkomsten, die bij zijn functie horen, bij te wonen. Tot de bestuursverkiezing in september 2009 zal fractielid Jaap Pottjewijd optreden als interim-voorzitter.

Worst heeft zich vanaf het prilste begin ingezet voor de Veenendaalse SP. Eind 2001 riep hij de groep van 18 leden bijeen om na te denken over het opzetten van een lokale afdeling. In 2002 werd de werkgroep actief, en organiseerde een grootscheepse handtekeningenactie om een huisartsenpost in Veenendaal te realiseren. Het resultaat was een kleine 6.000 handtekeningen. Sindsdien is de werkgroep uitgegroeid tot een volwaardige afdeling met raadsfractie in Veenendaal en een kleine 130 leden in Veenendaal, Rhenen en Renswoude. Met een korte tussenpauze is Worst al die tijd voorzitter geweest.

Helemaal uit beeld verdwijnen zal Worst niet. Hij blijft lid van het afdelingsbestuur en van de fractie, waarvoor hij zitting heeft in de commissies Stad en Werk. Ook blijft hij voor de partij actief als persoonlijke hulpdienst voor mensen die ondersteuning nodig hebben in het kader van huisuitzettingen, vreemdelingenzaken, conflicten met instanties en dergelijke.

Zijn tijdelijke opvolger, Jaap Pottjewijd, heeft namens de SP zitting in de raadscommissies Stad en Middelen. Binnen de fractie geldt hij als financieel specialist. In zijn periode als afdelingsvoorzitter zal hij nieuwkomer Marcel van Nieuwamerongen onder zijn vleugels nemen. Van Nieuwamerongen oriënteert zich op het voorzitterschap; als de functie hem voldoende aanspreekt, zal hij zich hiervoor kandidaat stellen in de bestuursverkiezing op de Algemene Ledenvergadering van september.

Worst heeft het volste vertrouwen in zijn opvolging. “Dat ik wat gas terug moet nemen, betekent gelukkig niet dat de SP ook gas terug neemt,” aldus Worst. “We blijven ons inzetten voor een beter Veenendaal. Mensen die tegen een muur aanlopen, geven we een stem. Overal waar onrecht is trekken wij ten strijde.”

U bent hier