h

Reling ziet zaken anders dan College

4 december 2008

Reling ziet zaken anders dan College

De bewoners van de Reling kunnen zich niet vinden in de standpunten die het College van Burgemeester en Wethouders aanneemt ten opzichte van het fietspad aldaar. Uit een enquete onder de bewoners blijkt dat 90% tot zelfs 100% van de bewoners de standpunten van het College afwijst.

90% van de bewoners vindt bijvoorbeeld, dat het fietspad waarover het College autoverkeer toe wil staan, veelvuldig gebruikt wordt. Het College stelt, in antwoord op eerdere schriftelijke vragen van de SP, dat 'veelvuldig' gebruik niet aan de orde is.

Over het verstrekken van een uitwegvergunning en het nemen van een verkeersbesluit, om iemand per auto over het fietspad te mogen laten rijden, zegt het College dat dit volkomen normaal is. Alle bewoners aan de Reling noemen de gang van zaken echter verdacht.

Saillant detail is, dat er maar liefst twee raadsleden wonen aan de Reling. Dit zijn de fractievoorzitter en de vice-fractievoorzitter van één van de coalitiepartijen. Ook zij noemen de gang van zaken, volgens de uikomsten van de enquete, verdacht.

Eerder heeft de SP schriftelijke vragen gesteld over de gang van zaken omtrent het verlenen van de bewuste uitwegvergunning en verkeersbesluit. Omdat de beantwoording van het College onbevredigend was, stelde de partij ook nog vervolgvragen.

SP-fractievoorzitter Breur: "De uitkomsten van de enquete zijn overduidelijk. Ik hoop dat het College nu eindelijk bij zinnen komt in deze zaak. Auto's horen niet thuis op een fietspad - en daarmee uit!"

U bent hier