h

Publieksvoorlichting Bioscoop

12 februari 2009

Publieksvoorlichting Bioscoop

Zaterdag 7 februari was de SP weer actief aanwezig in de Hoofdstraat van Veenendaal. Het koude weer weerhield de socialisten er niet van om hun standpunt rondom de bioscoop uit te dragen. Hiervoor hadden zij speciale pamfletjes laten drukken.

Volgens de SP hoort een bioscoop thuis in het culturele aanbod van Veenendaal. Het is dan ook jammer dat de gesprekken tussen de gemeente en potentiele exploitanten op niets zijn uitgelopen. Mocht er alsnog een exploitant zich geroepen voelen om een bioscoop in Veenendaal op te starten, dan moet deze - wat de SP betreft - terecht kunnen op het Kees Stipplein; het culturele hart van Veenendaal.

In de gesprekken die de verschillende SP'ers hadden in de Veense Hoofdstraat, bleek eens temeer de dringende vraag naar een bioscoop. Met name voor mensen op leeftijd en mensen met een beperking is het erg moeilijk om naar Ede te gaan voor de film. Beschikbaarheid en gebruik van de auto is niet voor iedereen weggelegd en ook het openbaar vervoer is niet altijd een reële optie.

Met de aandacht voor de bioscoop pretendeert de partij overigens niet dat het een makkelijke klus is om er een binnen te slepen. Fractievoorzitter Jan Breur: "Niets doen helpt in ieder geval niet. Als duidelijk wordt hoe groot de vraag is naar een bioscoop, geeft dat in ieder geval een goed signaal af aan potentiële exploitanten."

Naast de bioscoop-pamfletten werd ook de nieuwe editie van de landelijke 'ZO'-krant uitgedeeld. Hierin staat onder andere een gesprek tussen Jan Marijnissen en Henny van der Most over ondernemen en een toelichting van SP-Tweede-Kamerlid Ewout Irrgang op de economische crisis.

U bent hier