h

Glorieuze comeback Hofplein Theater

23 april 2009

Glorieuze comeback Hofplein Theater

Er komt weer een bioscoop in Veenendaal. Ondernemers Marco de Cock en Glenda Hoefnagel zullen Bioscoop Hofplein en bijbehorend theatercafé heropenen. De SP, fanatiek pleitbezorger voor een bioscoop in Veenendaal, reageert zeer verheugd op dit nieuws.

De SP leek al enige tijd op voet van oorlog met het College van Burgemeester en Wethouders te staan. Vragen, die bedoeld waren om aandacht op de zaak te blijven vestigen, werden door het College gezien als kritiek. Wethouder Van Maanen kwalificeerde de vragen als "populistisch en onzinnig".

In een interview met deze website laat SP-fractievoorzitter Jan Breur weten niet onder de indruk te zijn van deze harde woorden: "We staan immers aan dezelfde kant. Onze acties waren er puur voor om aandacht op de bioscoop te blijven houden; als steuntje in de rug voor het College."

Behalve vragen aan het College had de SP ook pamfletten uitgedeeld om hun standpunt kenbaar te maken, en hebben ze tal van mensen gesproken. Onder Veenendalers bleek de behoefte aan een bioscoop bijzonder groot; in deze behoefte wordt nu weer voorzien.

Naast De Cock en Hoefnagel hebben ook andere bioscoopexploitanten zich gemeld bij de gemeente met de wens iets op te zetten. Voor één van die potentiële exploitanten waren de zogenaamd "populistische" en "onzinnige" schriftelijke vragen de directe aanleiding om zich bij het College te melden. De socialisten weten dit, omdat ze de exploitant in kwestie zelf hebben doorverwezen.

Hoewel de SP absoluut een rol in het geheel claimt, is er toch nog ruimte voor gepaste bescheidenheid. Breur: "Wij hebben de behoefte voor een bioscoop zichtbaar gemaakt, maar uiteindelijk zijn het De Cock en Hoefnagel die de tent opengooien. Aan hen - en andere gegadigden - komen de complimenten toe. Dit is winst: voor de SP, voor de ondernemers, en voor heel Veenendaal."

U bent hier