h

Raadsvergadering ingekort door vervallen van bespreekpunten.

23 april 2009

Raadsvergadering ingekort door vervallen van bespreekpunten.

De gemeenteraadsvergadering van 16 april j.l. was een korte. Met de consequenties voor de invoering van de Wet Ruimtelijke Ordening als enige echte bespreekpunt waren de gemeenteraadsleden gauw uitgepraat. Over de huis-aan-huis inzameling van het Oud Papier werd één betoog namens alle fracties gehouden. Zo ben je op tijd thuis.

Reden voor de korte agenda was (onder andere) het uitvallen van een aantal zware agendapunten.

De bespreking van de Informele Zorg was uitgesteld omdat de stukken niet op tijd waren aangeleverd. De griffie had het stuk hierdoor niet kunnen voorzien van een advies, en ook het WMO-forum was nauwelijks in staat om erop te reageren.

Ook de bespreking van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is uitgesteld. Dit, omdat de raad bij de vaststelling van de APV een vrijbrief aan de Burgemeester geeft om naar eigen goeddunken cameratoezicht toe te passen. Dit, terwijl de raad nog niet de definitieve discussie over cameratoezicht heeft gevoerd en nog geen besluit had genomen. Er was toegezegd dat de raad dit besluit nog wel zou nemen, alvorens over te gaan tot cameratoezicht.

SP-fractievoorzitter Jan Breur is tamelijk teleurgesteld in de gang van zaken. "Hoewel het lekker is om een keer een avondje op tijd in bed te liggen, is dit natuurlijk geen stijl. Het College had gewoon de boel niet op orde - en dan zijn ze nog zacht aangepakt. Ik wil dit niet nog eens meemaken."

In het presidium van 8 april is deze situatie besproken. Vanuit de ambtelijke organisatie is toen toegezegd dat de aanlevering van stukken voortaan op orde zou zijn. Verschillende fractievoorzitters herinnerden de griffie tevens aan het mandaat om stukken die te laat aangeleverd worden niet meer in de raadsset op te nemen.

U bent hier