h

Buurten in de Buurt: SP enquêteert Waterman over groen

10 mei 2009

Buurten in de Buurt: SP enquêteert Waterman over groen

In het kader van ‘Buurten in de Buurt’ heeft de SP op vrijdag 8 mei enquêtes verspreid in de Waterman. In de enquête worden bewoners gevraagd naar de tevredenheid over het onderhoud van het groen in de buurt. De enquêtes worden op zaterdag 16 mei weer opgehaald.

Aanleiding voor deze actie zijn geluiden die bij de partij zijn binnengekomen. De bomen aan de Waterman zouden niet of nauwelijks gesnoeid worden, waardoor er in de zomer geen zon meer in de tuinen komt – en in de herfst sprake is van extreme bladoverlast. Het bladafval zou in de herfst niet of nauwelijks worden opgehaald, waardoor met name het fietspad vies en onveilig wordt. De begroeiing aan de waterkant zou ratten aantrekken.

Met de enquête wil de SP deze geluiden verifiëren. SP-fractievoorzitter Jan Breur: “Als deze problemen niet of weinig herkend worden in de buurt, is er niets aan de hand. Maar als de genoemde klachten breed gedeeld worden is er iets grondig mis bij de Waterman; dan moet daar ingegrepen worden. Iedereen heeft het recht om prettig te wonen; dat mag niet verpest worden door een gemeente die zijn werk niet goed doet.”

Op 16 mei worden de enquêtes opgehaald. De SP hoopt aan het ophalen van de enquêtes gesprekken te kunnen knopen met bewoners. Dit kan over de enquête gaan, maar ook over andere onderwerpen.

U bent hier