h

Mosquito: wel uitspraak gemeenteraad, geen steun motie

10 juni 2009

Mosquito: wel uitspraak gemeenteraad, geen steun motie

Een motie van de SP, om geen Mosquito's in te zetten in Veenendaal totdat de landelijke richtlijnen klaar zijn, heeft alleen steun gekregen van GroenLinks. De meeste overige partijen gaven wel aan dat terughoudendheid met de Mosquito op zijn plaats was.

Doordat er veel tijd in had gezeten om de motie op te stellen, en hemelvaart en pinksteren maakten dat er niet veel tijd beschikbaar was, was Breur niet in staat om de motie vooraf te communiceren. Mogelijk waren de partijen hierom terughoudend met hun steun, maar Breur is desalniettemin blij met de gedane uitspraken.

De meeste partijen gaven aan niets met de Mosquito te willen voordat de richtlijnen er waren - en steunden daarom de motie niet. GroenLinks-raadslid Mirjam van Beveren vond dit een vreemde redenatie: "De strekking van de motie is precies wat ik veel mensen hoor zeggen, dus zouden die partijen eigenlijk voor moeten stemmen."

SP'er Breur telt echter zijn knopen: "Het College heeft aangegeven weinig te zien in de Mosquito, de gemeenteraad pleit - weliswaar niet middels steun aan mijn motie - voor terughoudendheid... die Mosquito komt er voorlopig niet in Veenendaal..."

U bent hier