h

Cultuurcluster I; het kost meer - alweer

10 september 2009

Cultuurcluster I; het kost meer - alweer

Voor cultuurcluster I is een extra krediet gevraagd aan de gemeenteraad, in de commissievergadering Welzijn van dinsdag 8 september. Door de vertraagde nieuwbouw zal de inrichting ook duurder worden omdat veel oud meubilair niet meer mee kan. Bij de SP is er ergernis over de hoeveelheid aanvragen voor aanvullend krediet die bij de gemeenteraad binnenkomen.

"Alweer wordt er in onze gemeente ergens een aanvullend krediet voor aangevraagd, omdat het duurder is dan aanvankelijk afgesproken. Houdt het dan nooit op?" Vroeg fractievoorzitter Jan Breur zich hardop af in de commissie.

Omdat de SP wel wil dat het cultuurcluster goed wordt ingericht, stemt de partij in met de kredietaanvraag. Breur: "Voor iets wat minder belangrijk voor onze fractie is, zouden we het misschien niet meer doen."

Wethouder Pilon gaf aan even geirriteerd te zijn als de SP, maar dat het probleem dat zich nu voordoet een direct gevolg is van besluitvorming in 2005. De SP was toen nog niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd.

U bent hier