h

Food Valley Classic blijft zo heten?

7 oktober 2009

Food Valley Classic blijft zo heten?

Het College van Burgemeester en Wethouders ziet niets in een naamsherziening voor de Dutch Food Valley Classic. Dit laten zij weten in reactie op schriftelijke vragen van de SP.

De SP stelde de vragen naar aanleiding van het nieuws dat de gemeente Ede zich terug had getrokken uit de wielerklassieker, die ooit Veenendaal-Veenendaal heette.

Een drietal gemeenten, Veenendaal, Rhenen en Barneveld, drong vervolgens bij Ede aan om op deze beslissing terug te komen. Saillant detail hierbij is, dat een woordvoerder van de burgemeester van Rhenen eerder nog had aangegeven dat zijn gemeente ook uit de 'Classic' zou stappen.

Vooralsnog is het niet duidelijk of Ede ook daadwerkelijk zijn financiƫle verantwoordelijkheid voor de wielerklassieker neemt. Ondertussen beraadt de SP zich op acties, voor het geval Ede weg blijft uit de klassieker.

SP-fractievoorzitter Jan Breur: "Het is volkomen onzinnig om die wielerronde de 'Food Valley Classic' te noemen, terwijl de grootste Food Valley-gemeente er niet eens aan meedoet."

Wat de SP betreft, krijgt - als Ede inderdaad niet meer meedoet - de wielerklassieker haar oude naam weer terug: Veenendaal-Veenendaal. Het College noemt een naamsherziening 'niet in het belang van de naamsbekendheid van de Food Valley Classic'.

Een kul-argument, zo vindt de SP. Breur: "Als de klassieker weer gewoon de Veenendaal-Veenendaal heet, heeft dat Food Valley gedoe geen naamsbekendheid meer nodig. Sterker nog, dan is het beter dat we die episode zo snel mogelijk weer vergeten!"

U bent hier