h

Jeugdbeleid terug naar tekentafel

15 oktober 2009

Jeugdbeleid terug naar tekentafel

In de vergadering van de commissie Welzijn van 13 oktober is er gesproken over de startnotie voor het Jeugdbeleid. Alle partijen konden zich achter deze notitie scharen.

SP-fractievoorzitter Jan Breur toonde nog wel enige twijfel. Uit een rekenkamercommissierapport bleek dat er meer samenhang in het jeugdbeleid nodig was, wat te vertalen zou zijn als 'het beleid bijsturen'. De startnotitie brengt het beleid echter terug naar de tekentafel.

Volgens Wethouder Jaap Pilon (o.a. Jeugd en Jongeren) is het juist nodig om het beleid terug te brengen naar de tekentafel, omdat anders de samenhang niet kan worden aangebracht.

Bij de bespreking herhaalde Breur nog eens de boodschap die hij vanuit het werkveld had ontvangen en al eerder aan de commissie en de wethouder had voorgelegd: de vraag naar richtinggevende wenken.

Moet het beleid laissez-faire of zero tolerance van aart zijn? Moet de nadruk liggen op welzijn of op repressie? Dat soort vragen zijn voor de mensen die het werk moeten doen veel relevanter dan een hoge stapel beleid.

Ook vroeg Breur nog aandacht voor de sociale kaart - dat is immers een zeer waardevol middel om samenhang tussen de verschillende jongerenvoorzieningen te krijgen.

U bent hier