h

SP komt bij de mensen thuis

27 oktober 2009

SP komt bij de mensen thuis

Lid partijbestuur komt buurten in Veenendaal West

De SP gaat, onder het motto ‘Buurten in de Buurt’, bij tijd en wijle van deur tot deur om de mensen in hun buurt te vragen hoe het daar is. 2 November zal de partij dat doen in Veenendaal West. Meta Meijer, lid van het landelijke partijbestuur, zal hierbij meedoen met haar Veenendaalse partijgenoten.

Voor Jan Breur, fractievoorzitter van de Veenendaalse gemeenteraadsfractie van de SP, is het ‘Buurten in de Buurt’ erg belangrijk. Breur: “Ik kan wel een aardig moppie meepraten in de gemeenteraad, maar als ik niet uit eerste hand weet wat er in de wijken en buurten speelt, is het ten eerste niet leuk en ten tweede geen knip voor de neus waard. Je moet weten wat er speelt! Je doet het toch voor de mensen!”

Behalve vragen naar de staat van de buurt, zal de SP ook vragen om handtekeningen voor de actie ‘65 blijft 65’, over het behoud van de AOW-leeftijd. De partij verzet zich heftig tegen de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd op te voeren naar 67 jaar. De actie heeft landelijk al meer dan 100.000 handtekeningen opgeleverd; een regenachtige zaterdag in de Veenendaalse hoofdstraat was goed voor 250 handtekeningen.

Meer informatie over acties van de SP in Veenendaal is te vinden op https://veenendaal.sp.nl

U bent hier