h

65 BLIJFT 65: Van Ginkel stijdt voor AOW in Rotterdam

24 november 2009

65 BLIJFT 65: Van Ginkel stijdt voor AOW in Rotterdam

Afgelopen zaterdag werd er in Assen, Deventer, Eindhoven en Rotterdam actie gevoerd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. In laatstgenoemde plaats was de Veenendaalse SP'er Nico van Ginkel aanwezig. Hij demonstreerde mee uit volle overtuiging; zijn verhaal is te lezen op het weblog.

"Er was wel een redelijke opkomst maar ik had meer mensen verwacht." Vertelt Van Ginkel. Het publiek was gemengd van jong naar oud. In totaal waren er enkele tienduizenden mensen op de been, maar verdeeld over vier steden leek dat natuurlijk minder.

In Rotterdam werd de bijeenkomst geopend door Carrie. Er kwamen diverse sprekers aan het woord. De centrale boodschap was dat er voor de jonge generatie werd gedemonstreerd.Het was de moeite waard en een geslaagde dag.

"Het was de moeite waard en een geslaagde dag", aldus een voldane Van Ginkel. Agnes Kant, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, kondigde aan dat op 25 januari een demonstratie in Den Haag zal plaatsvinden.

In Veenendaal voert de SP ook actie voor behoud van de AOW-leeftijd. Dit, door handtekeningen op te halen. In o.a. de Hoofdstraat op 24 oktober en het Bruïneplein op 13 november zijn er in totaal een kleine 500 handtekeningen opgehaald. Landelijk staat de teller op 100.000

U bent hier