h

BREUR: "Aandacht houden voor sporters met beperking"

25 november 2009

BREUR: "Aandacht houden voor sporters met beperking"

"Mensen met een beperking moeten ook kunnen sporten. Er gebeurt gelukkig al een heleboel bij verschillende verenigingen, maar het is wel iets waar we allemaal - ook in de politiek - aandacht voor moeten blijven houden." Deze woorden sprak SP-fractievoorzitter Jan Breur op het sportdebat van 19 november jongstleden, dat in een zaal boven 't Gelag werd gehouden.

VVD'er Timo Kroes was het niet met Breur eens. Kroes: "Bij de opening van het derde hockeyveld, eerder dit jaar, is een prachtige wedstrijd tussen twee G-teams gespeeld. Dat moet genoeg zijn."

Eerder in het debat beschuldigde Kroes Breur ervan dat hij de wielerklassieker een 'rondje om de kerk' had genoemd. Breur verbaasde zich over deze aantijging: "De wielerklassieker is juist één van de dingen waar we als Veenendaal trots op mogen zijn. Daarom is het juist ook zo jammer dat het geen Veenendaal-Veenendaal meer heet, maar een rare Food Valley-naam heeft gekregen."

PvdA-woordvoerder Frits Beckerman vroeg de andere deelnemers om zich in te zetten om de tarieven voor de sport niet verder te laten oplopen. ChristenUnie-fractievoorzitter Henk van Soest noemde dit een 'nobel streven', maar 'er moeten natuurlijk wel keuzes gemaakt worden in deze tijd van financiële krapte'. Breur beantwoordde de uitdaging van Beckerman met een simpel "Frits, mijn inzet heb je."

Slechts zeven verenigingen hadden hun weg gevonden naar het sportdebat. De zaal was voornamelijk gevuld met politici.

U bent hier