h

Fijn wonen in West

13 november 2009

Fijn wonen in West

Maandagavond 2 november toog een bescheiden club SP'ers de wijk Veenendaal West in. In de Zwaluwen- en de Valkenbuurt vroegen Jaap Pottjewijd (Afdelingsvoorzitter), Nico van Ginkel (Penningmeester) en Jan Breur (Fractievoorzitter) aan de bewoners hoe het is in de wijk. De conclusie: het is fijn wonen in West.

Natuurlijk zijn niet alle huizen in de Valken- en Zwaluwenbuurt aangedaan. De club was te klein om alle woningen aan te doen, niet iedereen was thuis, sommige bewoners gaven vriendelijk aan geen behoefte te hebben aan een gesprek, en een enkeling raakte in paniek bij het horen van 'SP'. Toch zijn er een hele boel goede en fijne gesprekken gevoerd.

In de gesprekken die de socialisten hebben gevoerd, kwam vooral naar voren dat het erg fijn is in West. Van de veelbesproken overlast in de Ellekoot heeft het merendeel van de ondervraagden niet of nauwelijks iets gemerkt. Dit is opvallend, omdat het 'oorlogsgebied Ellekoot' - zoals politici en media het winkelcentrum graag afschilderen, hiervan slechts het oversteken van een straat verwijderd is.

Ook de 'beruchte' parkeeroverlast die in de Valkenbuurt veroorzaakt zou worden door bezoekers van Sporthal West en Sportpark 't Panhuis, blijkt vooral een legende. Ook hier hebben de bewoners veelal geen last van. De wedstrijden van DOVO worden juist aangemerkt als 'gezellig'.

Punt van zorg onder de bewoners is vooral de verkeerssituatie. De oversteekplaatsen aan de Wiekslag en (nog steeds) de Goudvink zijn erg onoverzichtelijk en gevaarlijk. Bewoners vrezen, ook met het oog op de grote verkeersstromen leerlingen van het Ichtus en CSV op de fiets, dat er ongelukken zullen gebeuren.

De SP zal de informatie uit de gesprekken verwerken in een rapport. Het rapport gaat de naam 'Buurten in de Buurt: Fijn Wonen in West" krijgen.

U bent hier