h

Ook Veenendalers op Nieuwe Ledendag

30 november 2009

Ook Veenendalers op Nieuwe Ledendag

fgelopen zaterdag vond er een speciale dag plaats, voor mensen die dit jaar lid van de SP zijn geworden. Deze vond plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Hier kwamen 500 mensen op af, waaronder een groep Veenendalers.

Leo van der Flier was, samen met zijn broer, naar Den Haag getrokken om welkom te worden geheten in de partij. Datzelfde gold voor de gezusters Barbara en Charlie Passchier, die zich lieten vergezellen door fractievoorzitter Jan Breur.

De dag werd gepresenteerd door cabaratier Sjaak Bral. Er was muziek van de Twips, de Regahs en Bob Fosko. Toespraken werden verzorgd door Jan Marijnissen en Agnes Kant.

Hiernaast werden er rondleidingen gegeven en discussies gevoerd in verschillende zalen. Op de dag waren alle kamerleden en fractiemedewerkers aanwezig.

De groep waarin de Veenendalers zat, werd door kamerlid Hugo Polderman vergezeld in de rondleiding. Deze voerde langs de rooksalon, de handelingenkamer, de plenaire zaal, de oude zaal en de entree.
Bij elke stop stonden er kamerleden en fractiemedewerkers te wachten om iets te vertellen over het betreffende vertrek.

In de middag woonden de Veenendalers discussies bij, onder leiding van kamerlid Krista van Velzen. Zij liet de bezoekers in discussie treden met kamerleden Sharon Gesthuizen, Jasper van Dijk en Fons Luijben over respectievelijk de kredietcrisis, het publieke domein en de AOW-leeftijd.

De dag werd afgesloten met een drankje en een toespraak van Agnes Kant (te bewonderen op SP-TV), en als allerlaatste trad Bob Fosko op. Hij zong het partijlied 'Een Mens is Meer', waarvan de tekst nog geschreven was door Karel Glastra van Loon.

Moe maar voldaan trokken de Veenendalers weer naar huis.

U bent hier