h

Schitterend optreden The Cloak in 'One2Drink'

6 november 2009

Schitterend optreden The Cloak in 'One2Drink'

Liefhebbers van bands als Within Temptation, Nightwish, Epica, en Rhapsody (of fire) hebben wat gemist als ze woensdagavond 4 november niet aanwezig waren bij het Culturele Café in 'One2Drink'. Helaas geldt dit voor nogal wat mensen; het bioscoopcafé moest het met een kleine 30 bezoekers doen.

Zangeres, of stemkunstenares, Carmen Pierik deed op verscheidene momenten aan Nina Haagen denken. Zij zong haar - door Ted van der Meulen geschreven - teksten in het Engels, Duits, Frans en Latijn op de duistere, symfonische (gothic)rockarrangementen van Dik Hazeleger. Achter ieder lied zat een verhaal.

Hoewel de opkomst van het Culturele Café laag was, vond het album 'Eccentrics' in de pauze gretig aftrek. De meegebrachte exemplaren waren na de pauze op één na allemaal uitverkocht.

Onder het bescheiden handjevol bezoekers was ook SP-fractievoorzitter Jan Breur aanwezig. Hij was zeer onder de indruk van The Cloak. Breur: "Dit is echt een band die ik vaker wil zien."

De Culturele Café's zijn met de optredens een andere weg ingeslagen dan vorig jaar. Werden ze toen nog ingevuld met debatten, dit jaar worden er (muzikale) optredens gegeven. De organisatie van de Café's heeft ogenschijnlijk dezelfde conclusie getrokken als Breur op het grote cultuurdebat: "Over cultuur zijn we uitgedebatteerd, nu moeten we vooral de dingen doen."

In bioscoopcafé 'One2Drink' vind iedere eerste woensdag van de maand het Culturele Café plaats. Het volgende Culturele Café is op woensdag 2 december; dan treedt Smartlappenkoor 'De Begonia's' op.

Meer informatie over The Cloak op www.thecloak.nl

U bent hier