h

Breur aanwezig op 'Dag van de Volksvertegenwoordiger'

23 december 2009

Breur aanwezig op 'Dag van de Volksvertegenwoordiger'

SP-Fractievoorzitter Jan Breur was zaterdag 12 december aanwezig op de landelijke 'Dag van de Volksvertegenwoordiger', die door de SP georganiseerd werd in Zwolle.

Van gemeenteraadslid tot Europarlementariër; iedereen die een volksvertegenwoordigende functie uitoefende namens de SP was uitgenodigd op deze dag.

Er werden ervaringen uitgewisseld, workshops gegeven en discussies gehouden. De dag werd afgesloten met een toespraak van Tweede Kamerfractievoorzitter Agnes Kant.

Breur volgde 's ochtends een workshop 'buitenlandse zaken', onder leiding van Harry van Bommel. Hier werden handelsmissies, ontwikkelingswerk en stedenbanden besproken.

In de middag volgde Breur de workshop 'jeugdzorg' bij Marianne Langkamp. Hier speelde het opzetten van het Centrum voor Jeugd en Gezin een belangrijke rol.

Voor Breur is de 'Dag van de Volksvertegenwoordiger' een nuttig initiatief. "Je leert erg veel, en je hoort waar je partijgenoten tegenaanlopen," aldus de Veense fractievoorzitter.

Behalve nuttig en leerzaam is de dag ook erg leuk. Breur: "Afreizen naar Zwolle doe je niet alleen voor een schoolreisje. Het is ook een beetje een familiereünie."

U bent hier