h

Breur lijsttrekker, Van Nieuwamerongen afdelingsvoorzitter

16 december 2009

Breur lijsttrekker, Van Nieuwamerongen afdelingsvoorzitter

SP klaar voor gemeenteraadsverkiezingen

Dinsdag 15 december heeft de SP in Veenendaal haar Algemene Ledenvergadering gehouden. Tevens was dit de eerste verkiezingsbijeenkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen die in maart gehouden zullen worden. De Veenendaalse SP-afdeling stelde het programma en de kandidatenlijst voor deze verkiezingen vast. Ook werd er een nieuw afdelingsbestuur gekozen.

Huidig fractievoorzitter Jan Breur mag ook bij de komende verkiezingen de lijst weer aanvoeren; hij is met algemene stem gekozen tot lijsttrekker. De nummers 2, 3, en 4 worden bezet door de huidige commissieleden in de fractie: Fatima Bich-Bich, Jaap Pottjewijd en Gert Worst. Lijstduwers zijn Nico van Ginkel en jongerenraadslid Charlie Passchier op de plaatsen 19 en 20.

Het afdelingsbestuur blijft nagenoeg dezelfde formatie behouden. Wel wordt Charlie Passchier, in haar hoedanigheid als jongerenraadslid toegevoegd aan het bestuur. Een andere toevoeging is Marcel van Nieuwamerongen, die het afdelingsbestuur nu ruim een jaar volgt. Hij volgt afdelingsvoorzitter Gert Worst op, die deze functie vorig jaar om gezondheidsredenen verruilde voor een post als algemeen lid. In de tussentijd is die functie ad interim bekleed door Jaap Pottjewijd, die verder geen bestuurspost ambieert.

Binnenkort zullen het verkiezingsprogramma, de volledige kandidatenlijst en de nieuwe bestuursformatie en hun taakverdeling te lezen zijn op de website van de Veenendaalse SP-afdeling.

U bent hier