h

Stem je SP, dan krijg je SP

21 december 2009

Stem je SP, dan krijg je SP

Geen lijstverbinding voor Veense socialisten

De Veenendaalse SP zal de komende gemeenteraadsverkiezingen weer op eigen kracht deelnemen. Wederom is de partij geen lijstverbinding aangegaan. De reden daarvoor is heel simpel, aldus afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen: “Wij zijn door niemand benaderd, en we hebben zelf ook niemand benaderd.”

Op een lijstverbinding rust voor de SP geen taboe, maar de partij is er wel heel terughoudend in. Van Nieuwamerongen: “Met alle partijen hebben wij raakvlakken en verschillen. Er is geen enkele partij die er dusdanig uitspringt om op inhoudelijke gronden een lijstverbinding aan te gaan.”

In een puur technische lijstverbinding zien de socialisten eveneens geen heil. “Dat is pure willekeur en grenst aan kiezersbedrog,” legt Van Nieuwamerongen uit. “Door zo’n lijstverbinding kan het immers zo maar eens zo zijn dat jouw stem naar een andere partij gaat dan waar je op gestemd hebt.”

Berichten over ‘afwijzingen’ van de kant van GroenLinks, noemt Van Nieuwamerongen uiterst merkwaardig. “Uit de media hebben wij moeten vernemen dat zij geen heil zien in een lijstverbinding met ons. Maar hierover hebben we überhaupt geen contact gehad. Van onmin is er geen sprake, hoewel het netter van ze was geweest om eventjes te bellen…”

De keus om zonder lijstverbinding de verkiezingen in te gaan is op zichzelf niet vreemd. Van Nieuwamerongen: “De afgelopen vier jaar hebben we wel bewezen dat we niet zo makkelijk in een hokje te stoppen zijn. Er is immers maar één Socialistische Partij. We werken graag samen, maar we houden ook van duidelijkheid. Dus; stem je SP, dan krijg je SP.”

U bent hier