h

Nieuwjaarsreceptie gemeente

18 januari 2010

Nieuwjaarsreceptie gemeente

Op maandagavond 4 januari hield de gemeente haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de foyer van Theater 'de Lampegiet'.

SP-fractievoorzitter Jan Breur was hierbij aanwezig om het College van Burgemeester en Wethouders, maar vooral ook de toegestroomde inwoners en ondernemers van Veenendaal, een gelukkig Nieuw Jaar toe te wensen.

Hij sprak hier me verschillende mensen over uiteenlopende zaken. Een gesprek dat hem bijzonder bijbleef was met een man die een uiterst efficiënte vorm van zonne-energie aan het ontwikkelen was en dit graag wilde toepassen.

Breur: "De SP is in de gemeenteraad één van de koplopers als het om duurzame ontwikkeling gaat. Efficiënte zonne-energie klinkt ons dan ook als muziek in de oren."

Met kleine energieprojecten wordt ook de afhankelijkheid van de grote, commerciële energieleveranciers verkleind. Om die reden ziet de SP veel heil in dergelijke projecten.

"Essent en Nuon schermen graag met een groen imago, maar hun buitenlandse moederbedrijven RWE en Vattenvall zitten tot over hun oren in de kolen," aldus Breur. "Lokale projecten zijn daarentegen ongelofelijk schoon. Driemaal raden waar onze voorkeur naar uitgaat."

U bent hier