h

VVD slaat plank mis met vragen YfC

23 januari 2010

VVD slaat plank mis met vragen YfC

VVD-raadslid Ronald Veen en -commissielid Dylan Lochtenberg hebben de plank volkomen misgeslagen met hun vragen over de subsidie aan Youth for Christ. Dit blijkt uit de beantwoording van het College van Burgemeester en Wethouders.

De VVD'ers stelden hun vragen eind december in de veronderstelling dat een subsidie aan Youth for Christ werd betaald van geld dat voor de aanstelling van Bijzonder Opsporingsambtenaren (BOA's) bedoeld was. Dit is niet het geval, zo antwoordt het College.

Ook in hun vraag over het aanstellen van een projectleider zaten ze fout. Zij namen aan dat deze voor één jaar werd aangesteld voor €70.000,-. In werkelijkheid werd deze voor 2 jaar aangesteld voor dat bedrag; €35.000,- per jaar, dus.

Met hun aanval op het jongerenwerk staat de VVD volkomen in haar hemd, meent SP-fractievoorzitter Jan Breur.

"De VVD is natuurlijk altijd de partij van de harde aanpak geweest," aldus Breur, "en met de verkiezingen in aantocht doen ze daar graag een schepje bovenop. Met deze aanval op het jongerenwerk dachten ze makkelijk te scoren, maar ze hadden hun feiten niet op orde."

Waar de VVD de nadruk vooral legt op repressie, kiest de SP voor een integrale aanpak.

"Wie de wet overtreedt, moet daarvoor gestraft worden. Dat staat buiten kijf," geeft Breur aan. "Tegelijkertijd moeten jongeren wel de ruimte en middelen hebben om zich te ontwikkelen. Daar hoort nu eenmaal jongerenwerk bij."

U bent hier