h

VVD'er Lochtenberg 'uit de running'

29 januari 2010

VVD'er Lochtenberg 'uit de running'

VVD-raadslid Kees Lochtenberg heeft, na overleg met zijn partij, zijn raadswerk neergelegd. Dit maakte zijn fractievoorzitster, Arianne Hollander, bekend voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering van 28 januari.

Aanleiding voor dit terugtreden is een artikel in de Veenendaalse Krant, waarin staat dat er aangifte tegen hem is gedaan. Lochtenberg zou zijn ex-vriendin hebben mishandeld. Overigens is hij nog niet officieel in staat van beschuldiging gesteld.

De oproer in de publieke opinie en het oordeel dat daarin geveld is, maken het voor Lochtenberg onmogelijk om zijn taak als raadslid op een geloofwaardige manier te vervullen.

Lochtenberg, die op plaats 2 van de VVD-verkiezingslijst staat, zal pas weer een raadszetel aanvaarden wanneer zijn naam gezuiverd is.

De SP zal niet inhoudelijk op deze zaak ingaan. Wel willen we kwijt dat het om een privékwestie gaat, zolang er geen rechter aan te pas is gekomen. Het is erg triest dat een raadslid het werk onmogelijk wordt gemaakt vanwege een privézaak.

U bent hier