h

D66 vergalloppeert zich aan koopzondag

26 februari 2010

D66 vergalloppeert zich aan koopzondag

Tijdens het verkiezingsdebat van RTV Utrecht, afgelopen donderdag in Buurthuis de Geut, heeft D66-lijsttrekster Coby van den Heuvel zich vertild aan een politieke inschatting. Zij dacht een meerderheid te kunnen vinden voor het openstellen van winkels op zondag.

Ze baseerde haar inschatting op de niet-confessionele meerderheid in de gemeenteraad. Maar van de ene na de andere niet-christelijke partij kreeg ze nul op het rekest.

De lijsttrekkers van VVD, GroenLinks, SP en Lokaal Veenendaal gaven beurtelings aan niets te zien in koopzondagen.

"Veel Veense ondernemers zijn Christelijk, en daar hebben we gewoon pieeteit mee," gaf SP-lijsttrekker Jan Breur aan. "En daarbij zien we er niets in om van Veenendaal een 24-uurseconomie te maken, en dat is een heel zwaarwegend punt voor ons."

Ook veel ondernemers die niet Christelijk zijn, willen graag de winkel op zondag gesloten houden. Ook zij willen een dagje in de week vrij. Daarbij zou opening op zondag in Veenendaal wel eens alle dagen in de week klandizie kunnen kosten.

Uiteraard zijn ook de Christelijke partijen tegen opening van winkels op zondag. Opvallend hierbij was, dat dit thema voor de SGP geen breekpunt. Voor SGP-lijsttrekker Marco Verloop is het belangrijker dat hij in het college de ruimte krijgt om tegen de koopzondagen te blijven.

U bent hier