h

Na-aap-campagne PvdA

11 februari 2010

Na-aap-campagne PvdA

Goed voorbeeld doet volgen. Die conclusie trekt de SP, na vernomen te hebben dat de PvdA ook de wijken intrekt. Onder andere Veenendaal West. Iets dat eerder is gedaan.

De PvdA trok in het kader van haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen verschillende wijken in. Iets waar de SP aantoonbaar geen verkiezingen voor nodig heeft, overigens.

In de gesprekken die de PvdA in Veenendaal West voerde, kwamen veelal de oversteekplaatsen ter sprake. De SP is hier niet verbaasd over, want toen die partij in November de wijk introk, bleek dat ook al een hot issue.

In het onlangs verschenen rapport 'Buurten in de Buurt: Fijn wonen in West' wordt uitgebreid beschreven hoezeer de oversteekplaatsen nog altijd veel zorgen baren in de wijk.

"Tsja, kennelijk was het een hele goede actie van ons in West," geeft SP-afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen aan, "anders had de PvdA het niet nageaapt. Niet bijster origineel, maar goed voorbeeld doet volgen."

Het is niet voor het eerst dat de PvdA zich aan na-apen bezondigd. Onlangs herhaalden ze de schriftelijke vragen over Youth for Christ, die de VVD ook al had gesteld.

"Okee, misschien kopieren ze niet alleen de goede dingen," stelt Van Nieuwamerongen. "De SP had al aangegeven dat de vragen een misser waren toen de VVD ze stelde. Hoe dom ben je als PvdA om die zet dan te herhalen?"

In 2006 bezondigde de PvdA zich ook al aan kopieergedrag. Zij vroegen toen per motie een onderzoek aan naar de armoede in Veenendaal. Kort daarvoor had de SP dit onderzoek al laten doen en lagen de resultaten gewoon voor het grijpen.

"De PvdA zal vast wel een goede redenering hebben waarom dit geen kopieergedrag is, maar ze houden alleen zichzelf voor de gek." Aldus Van Nieuwamerongen. "Zonder ideologische veren moet je kennelijk ergens mee pronken. Desnoods die van een ander..."

SP-lijsttrekker Jan Breur is op het weblog van de SP een discussie gestart over dit kopieergedrag. Deze is te vinden op veenendaal.sp.nl/weblog

U bent hier