h

Van den Bos (CDA) kan niet fietsen

21 februari 2010

Van den Bos (CDA) kan niet fietsen

Donderdag 18 februari vond het lijsttrekkersdebat van de gemeente Veenendaal plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. Alle lokale lijsttrekkers deden hieraan mee. Voor de SP was dat Jan Breur.

Opvallend in het debat was de hardheid waarmee Arianne Hollander (VVD) en nieuwkomer Coby van de Heuvel op elkaar ingingen. De beide liberale partijen hebben een lijstverbinding met elkaar, maar lieten daar weinig van blijken.

Bertus van den Bos (CDA) moest bij een discussie over het verkeer toegeven dat hij niet met de fiets naar het debat was gekomen. Volgens hem was het door zijn functie als wethouder 'niet mogelijk' om op de fiets te komen.

Dit kwam hem duur te staan. SP-lijsttrekker Jan Breur diende hem van repliek: "We hebben hier in Veenendaal een wethouder die alles op de fiets doet en daar ook bekend om staat. Dat een wethouder niet kan fietsen gaat er bij mij niet in."

Toch hadden Van den Bos en Breur toch wel een gezamenlijk standpunt. Beiden zijn ze er niet van overtuigd dat het ontslaan van ambtenaren automatisch tot een bezuiniging leidt. Het werk moet toch gedaan worden, en als je het extern moet inkopen ben je misschien duurder uit.

Verder gaf Breur aan tegen uitbreiding van Veenendaal en tegen de regionale opvangfunctie te zijn, een referendum te zien zitten, en een buurtgerichte aanpak van problemen wil.

In zijn slotstatement zei Breur: "Stem 3 maart op de partij waar je 4 maart ook nog wat aan hebt." Dit bleek een heel uitdagend statement te zijn, want Marco Verloop (SGP) en Adri Janssen (PvdA) haalden in hun slotstatement ook de datum van 4 maart aan...

U bent hier