h

Afscheid oude gemeenteraad

14 maart 2010

Afscheid oude gemeenteraad

Maandag 8 maart was de laatste vergadering van de 'oude' gemeenteraad. Deze vergadering stond in het teken van het afscheid van vertrekkende gemeenteraadsleden. Verschillende malen vond er een muzikale samenvatting plaats.

In deze vergadering zou er ook gesproken moeten worden over eventuele onverkwikkelijkheden omtrent de verkiezingsuitslag. Omdat alle partijen de uitslag aanvaardden zoals hij was, vond er over de uitslag geen discussie plaats.

SP-fractievoorzitter Jan Breur had nog een afscheidswoordje voor de vertrekkende raadsleden. In het bijzonder noemde hij zijn 'buurvrouw', GroenLinks raadslid Mirjam van Beveren; VVD-raadslid Inge Walta, met wie hij ooit een aanvaring had - maar met wie hij in werkelijkheid goed door een deur kan.

Ook gaf hij Henk Andeweg, de scheidend fractievoorzitter van het CDA, een bijzonder momentje van aandacht. Met hem had hij zijn eerste gezamenlijke motie ingediend. Ook toonde Andeweg veel menselijke betrokkenheid bij Breur - er was goed persoonlijk contact.

Niet alleen Breur had een bijzonder moment voor Andeweg. Ook Burgemeester Elzenga had iets in petto: Andeweg werd namelijk gedecoreerd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Na afloop van deze vergadering was er een diner. Dit afscheidsdiner werd door de SP geboycot, uit protest tegen het niet-verlenen van een urgentieverklaring aan een gezin in een extreem schrijnende situatie.

U bent hier