h

Bewonersavond in het Rembrandt College

24 maart 2010

Bewonersavond in het Rembrandt College

Naar aanleiding van de grove geweldsmisdrijven en berovingen van vorige week heeft de gemeente in het Rembrandtcollege een bewonersavond georganiseerd.

Op deze avond werden omwonenden van het beruchte tunneltje tussen Veenendaal Centrum en -Zuid bijgepraat door de Burgemeester, de Districtschef van de politie en de Officier van Justitie.

Na de nodige uitleg van de 'driehoek' over de situatie, konden bewoners ook vragen stellen.

De avond had een besloten karakter; alleen genodigden konden naar binnen. Niet alleen de pers, maar ook betrokken en verontruste bewoners van andere buurten werden buiten de poort gehouden.

SP-fractievoorzitter Jan Breur vindt dit een slechte zaak. "Dat de pers buiten wordt gehouden is prima, maar Veenendalers willen weten wat er aan de hand is. Die moet je niet buiten houden."

Er zullen in de toekomst nog meer (besloten?) bewonersavonden plaatsvinden, maar dat moet geen reden zijn om andere bewoners de deur te wijzen - vindt de SP.

Breur: "Mensen die willen weten wat er gaande is in hun woonplaats, en die moeite nemen om daarachter te komen, moet je niet wegsturen. Ook niet onder het motto dat er nog meer avonden komen."

De Burgemeester gaf aan dat de bossages bij de tunnels gesnoeid zijn, zodat potentiele daders zich daar niet meer kunnen verschansen.

Ook gaf hij aan te 'kijken' naar goed hekwerk, cameratoezicht en fatsoenlijke verlichting. Bewoners moedigde hij aan om een wijkvereniging danwel een buurtpreventieproject op te starten.

Bewoners gaven na afloop aan tevreden te zijn over de avond. Een enkeling zei daarbij 'toch al niet al te hoogespannen verwchtingen' te hebben gekoesterd.

Buiten stond de pers al klaar met een fotograaf en een zoemende televisiecamera.

U bent hier