h

Dragonder: omwonenden kiezen 'natuurlijk' park

16 maart 2010

Dragonder: omwonenden kiezen 'natuurlijk' park

Een natuurlijk park. Een rijke, sierlijke flora. Plas- en drasgebied. Vlindertuin. En natuurlijk het dierenkampje. Dit concept spreekt de omwonenden van het Dragonderpark het meest aan.

Deze voorkeur kwam naar voren op de dialoogavond van 15 maart j.l., in het gemeentehuis. De omwonenden van het park werd hun mening gevraagd naar de toekomst van het Dragonderpark, dat opgewaardeerd gaat worden.

In deze opwaardering blijven de waardevolle bomen overeind. Ook de heuvel (in ambtelijke taal 'grondlichaam' genoemd), de waterpartijen en het dierenkampje staan vast. Verder waren er drie concepten.

Het eerste was het 'natuurlijke' park, dat unaniem tot favoriet concept was gestempeld. Ouderen kunnen genieten van de bloemen, planten, struiken en bomen. Kinderen worden er enorm door gestimuleerd, en er zijn aanknopingspunten voor educatie.

Kanttekeningen waren er echter wel. Zo moeten de paden voldoende verhard zijn, om het park ook toegankelijk te laten zijn voor scootmobielen en rolstoelen. En kinderen moeten niet zo een moeras in kunnen lopen.

De tweede optie was een 'avontuurlijk speelpark'. Een dergelijk pretpark zou teveel bezoekers van buiten de wijk aantrekken, met alle problemen van dien. Bovendien vreest men voor vernielingen door balddadige jongeren die zich daar 's avonds op zullen houden.

Dat geldt zeker ook voor optie drie: het 'stedelijke' park. Daar komt nog bij, dat men de 'verstening' van het park: plein, amphitheater, theehuis; onwenselijk vindt. Dat hoort eerder thuis in het Stadspark dan in het Dragonderpark.

Het voorportaal van het Dragonderpark, de 'Groene Inprikker', wordt in de plannen ongemoeid gelaten. Nu is het nog terrein van Van Ginkel, inclusief de gepachte gemeentegrond. Naar alle waarschijnlijkheid zullen daar woningen verrijzen, hoewel de ontwikkelingen momenteel stilliggen.

Wel heeft Van Ginkel een soort 'oorlogsverdediging' van grote rollen prikkeldraad opgeworpen, tot ongenoegen van de omwonenden.

U bent hier