h

Schriftelijke vragen SP over veiligheid

29 maart 2010

Schriftelijke vragen SP over veiligheid

Sluitingstijd broodjeszaken en cameratoezicht tegen het licht

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders, over de veiligheid in Veenendaal. De partij richt zich hierin op een tweetal genomen maatregelen in het centrum: de vervroegde sluitingstijd van de broodjeszaken en het ingevoerde cameratoezicht.

De geweldsdelicten in het weekend van 13 maart staan volgens de partij niet op zichzelf. “Er gaat geen weekeinde voorbij zonder vechtpartijen, afranselingen, berovingen en/of vernielingen;” schrijft fractievoorzitter Jan Breur in zijn brief.

Om overlast en criminaliteit tegen te gaan, zijn de sluitingstijden van de broodjeszaken in het weekeinde vervroegd. Een flutmaatregel, die enkel het economische belang van de betreffende eigenaren schaadt, analyseert Breur. De SP wil weten of het College deze analyse deelt, en wanneer de maatregel wordt opgeheven.

Ook op het cameratoezicht, dat sinds enkele maanden is ingevoerd in het centrum, heeft de SP het nodige op te merken. Verschillende jongeren hebben bij het doen van aangifte van brommerdiefstallen te horen gekregen dat er helemaal geen camera’s zijn, en dat de dieven daarom niet te achterhalen zijn. De SP vraagt het College om verantwoording.

Verder wil de SP de evaluatie van het cameratoezicht een jaar vervroegen. In die evaluatie zouden ook geluiden moeten worden meegenomen over de provocerende werking die er volgens een aantal jongeren vanuit gaat.

De volledige brief met schriftelijke vragen is na te lezen op veenendaal.sp.nl/weblog

U bent hier