h

Teller handtekeningen huisartsenpost op 2000

25 april 2010

Teller handtekeningen huisartsenpost op 2000

Het tweede weekend van handtekeningen verzamelen voor een huisartsenpost heeft de SP nog eens 1000 handtekeningen opgeleverd. Dat brengt de teller op 2000. Dit weekend zijn de handtekeningen opgehaald op het Bruïneplein (vrijdag) en in winkelcentrum De Ellekoot (zaterdag).

Tijdens het verzamelen van de handtekeningen kregen de SP’ers verschillende verhalen te horen over de last die het met zich meebrengt geen huisartsenpost in eigen plaats te hebben. Voor een plaats van meer dan 60.000 inwoners is dat ongehoord, vinden veel mensen.

Om in Ede te komen is een hele toer als je niet over een auto beschikt. Artsen blijken daar in de verhalen van veel Veenendalers weinig begrip voor te hebben. “Kan een buurman of buurvrouw u niet brengen?” krijgen mensen vaak te horen – de arts is weinig bereid om zelf even langs te komen.

Soms meent de arts een zaak telefonisch af te kunnen doen. “U hoeft niet langs te komen,” had een arts aan een zieke vrouw gemeld, “u heeft gewoon een griepje.” De vrouw in kwestie had een ontstoken alvleesklier.

Ben je eenmaal in Ede, dan kan de wachttijd al gauw oplopen tot twee en een half uur. Met name voor mensen voor wie de tocht naar de huisartsenpost al veel tijd en energie heeft gekost is dit bijzonder vervelend.

De verhalen die tijdens de actie naar boven kwamen, sterken de SP in de overtuiging dat de komst van een huisartsenpost geen overbodige luxe is, maar een broodnodige basisvoorziening.

U bent hier