h

Motie voor huisartsenpost

23 september 2010

Motie voor huisartsenpost

De SP gaat in de gemeenteraadsvergadering van 30 september een motie indienen voor een huisartsenpost. De partij had hiervoor eerder dit jaar 4000 handtekeningen verzameld en deze willen aanbieden aan Wethouder Bouwmeester. Toen deze, na herhaaldelijke verzoeken, de handtekeningen niet wilde aannemen, zijn ze afgegeven aan de balie van het gemeentehuis.

De handtekeningen waren bedoeld als ‘rugdekking’ voor de Wethouder die middels gesprekken met huisartsen en zorgverzekeraars zich in zou spannen voor een huisartsenpost. Bouwmeester weigerde de handtekeningen echter, omdat volgens hem de gemeente geen taak zou hebben in de realisatie van een huisartsenpost.

foto

“Hier maakt de Wethouder een fout,” aldus SP-fractievoorzitter Jan Breur. “Het is sowieso een taak van de gemeente om voor de belangen van burgers op te komen. 4000 handtekeningen kun je niet zomaar negeren. Daarbij zijn de gesprekken voor een huisartsenpost onderdeel van het Lokale Gezondheidsbeleid. Dat moet de Wethouder gewoon uitvoeren.”

Met de motie wil de SP ervoor zorgen dat de Wethouder zich weer gaat inzetten voor een huisartsenpost. De SP zal dat ook blijven doen. Er staan nog verschillende activiteiten op stapel.

U bent hier