h

SP wil opheldering over boom Kees van Essen

27 september 2010

SP wil opheldering over boom Kees van Essen

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de waardevolle boom bij Makelaardij Kees van Essen aan de Kerkewijk. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft een kapvergunning voor deze boom verleend. Het vorige College weigerde dit nog, en de boom staat op de lijst van waardevolle bomen.

SP-commissielid Jaap Pottjewijd wil weten welke redenen het College heeft om nu wel die vergunning te verlenen. Het College vindt dat er juridische gronden zijn om de vergunning te verlenen. Pottjewijd ziet dat anders: er staan voldoende weigeringsgronden in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Volgens de Veenendaalse Krant (onderschrift bij de poll-uitslag) staat de boom op instorten en kan hij voor schade zorgen. Dit argument is nieuw voor de SP. Schijnbaar is het ook een nieuw argument voor het College, want het College heeft dit argument niet gebruikt.

Pottjewijd wil graag weten of het gevaar van de boom op de juiste manier is vastgesteld, door een onafhankelijk bomenexpert. Want als een boom op de waardevolle bomenlijst staat, hoor je daar zorgvuldig mee omgaan.

De vragen zijn te lezen op /weblog

U bent hier