h

Eenzijdig diversiteitsbeleid

21 februari 2011

Eenzijdig diversiteitsbeleid

Het diversiteitsbeleid richt zich erg eenzijdig op allochtonen. Wat die 'allochtonen' zijn wordt niet nader gedefinieerd. Binnen de groep allochtonen draait het voornamelijk om de groep Marokkaanse Nederlanders.

Deze conclusies trok vrijwel de gehele commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen toen het Diversiteitsbeleid op 15 februari j.l. werd besproken.

SP-woordvoerder Fatima Bich-Bich merkte tevens op dat er wel erg veel nadruk werd gelegd op de verschillen, maar dat de verbindingen in de samenleving onbesproken bleven.

Deze verbindingen komen naar voren in burgerschapscompetenties: vaardigheden die elke burger - ongeacht herkomst of achtergrond - zou moeten hebben om mee te kunnen doen in de samenleving en verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor zichzelf en anderen.

Pas dan is die burger waarlijk geemancipeerd.

VVD'er Dylan Lochtenberg merkte op dat er nauwelijks gerept werd over homoseksualiteit in de nota. Hij kondigde een initiatief op dat gebied aan voor de komende gemeenteraadsvergadering. De SP is nieuwsgierig naar het initiatief en zal positief insteken.

U bent hier