h

Geen reclamezuil met pispot!

16 februari 2011

Geen reclamezuil met pispot!

Het leek zo'n goed idee. De kiosk van King of Kebab (een sta-in-de-weg) en de lege kiosk bij de C&A (een overlastplaats) worden verwijderd. En er komt een openbaar toilet in het dorp. Echter: het idee bevat een klein foutje.

Met de King of Kebab is een goede regeling getroffen in den minne. Daar zit het probleem niet. De overlastkiosk daarentegen wil een reclamezuil van 3 bij 7 onderaan de markt als tegenprestatie. In die zuil kan het openbare toilet worden gevestigd.

De SP pleit al jaren voor een - voor gehandicapten toegankelijk - openbaar toilet, en ziet de kiosken ook maar wat graag vertrekken. Alleen de locatie van de reclamezuil is erg ongelukkig!

Dat vonden ook de heren Van de Dikkenberg, verhuurder van panden in 't dorp, en Smeitink, marktkoopman. Zij zien niets in de monstrositeit onderaan de markt en opperden te kijken naar een alternatieve lokatie.

De SP vinden zij daarin aan hun zijde. Fractievoorzitter Jan Breur: "We maken ons nu al zo lang hard voor de juiste beeldkwaliteit in 't dorp, en dat alles doen we teniet met dit obstakel."

Volgens Wethouder van Soest is dat echter de deal, en is iets anders niet mogelijk. In de gemeenteraad zal in ieder geval worden beslist over de kiosk van King of Kebab; of en wat er over de overlastkiosk en reclamepiszuil wordt besloten is nog onduidelijk.

U bent hier