h

Help scootmobielclub aan onderkomen

16 februari 2011

Help scootmobielclub aan onderkomen

Het Ritmeestercomplex wordt omgetoverd tot een centrum van wonen en cultuur. De locatie is gespot voor een mogelijke kleine zaal en een nieuwe kunstplaats. Ontwikkelaar Stichts Beheer presenteerde haar plannen maandag 14 februari in de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen.

Scootmobielclub
Bron: Scootmobielclub Veenendaal

De SP is onder de indruk van de plannen. Industrieel erfgoed blijft behouden, er komt 30% sociale woningbouw en een cultureel onderkomen. De partij vroeg echter wel aandacht voor de huidige gebruikers, en in het bijzonder de Scootmobielvereniging.

Deze vereniging maakt sinds enige tijd gebruik van het Ritmeestercomplex, o.a. als oefentuin. Hier kwamen ze terecht na een tip van de SP-fractie. Nu de locatie herontwikkeld wordt, zullen ze een nieuw onderkomen moeten krijgen.

De woordvoerder van Stichts Beheer liet weten netjes om te zullen gaan met de huidige gebruikers, en sloot zelfs niet uit dat de scootmobielvereniging na herontwikkeling nog steeds in het complex terecht zou kunnen.

Wethouder Hollander gaf aan in het helpen van de scootmobielvereniging geen gemeentelijke taak te zien. Daags erna zei wethouder Bouwmeester in de commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen wel zijn oren en ogen open te houden, mocht er iets bruikbaars vrijkomen.
De SP zal hetzelfde doen.

Verder merkte de SP over het Ritmeester-plan op, dat de gemeente vooral als stempelmachine bij dit project betrokken is; niet als partner. De SP ziet dit als een gemiste kans.

U bent hier