h

Hondsbrutaal CDA heeft lak aan plak-afspraken

14 februari 2011

Hondsbrutaal CDA heeft lak aan plak-afspraken

Veenendaal heeft een politiek klimaat waarin partijen - ondanks soms grote politieke verschillen - respectvol met elkaar omgaan. Dat geldt ook in verkiezingstijd, hoewel het CDA daar tegenwoordig anders over schijnt te denken.

Posters CDA
Bron: cdaveenendaal.nl

Het gemeentelijke plakprotocol (ja, zoiets bestaat) schrijft voor dat elke partij recht heeft op 1 poster per verkiezingsbord, er het maximumformaat van deze poster A1 is, en dat er niet over andere partijen heen wordt geplakt.

Het CDA, onder Balkenende nog de partij van de 'normen en waarden', houdt zich echter niet aan dit protocol. Alle voorschriften worden overtreden.

SP-afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen is niet gecharmeerd van de actie van het CDA. "Hoe moeilijk is het om je aan afspraken te houden?" Vraagt hij zich af. "Zeker omdat er in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar zo uitvoerig over gesproken is!"

De SP zelf heeft weliswaar ook wel eens iets 'creatiefs' gedaan met de verkiezingsborden, maar dat is van een andere orde: "Voorproefjes op de campagnes, als de borden nog leeg zijn, en bedankjes richting de kiezer na afloop." Aldus Van Nieuwamerongen. "Het is voor ons belangrijk dat elke partij zijn plek heeft op het bord. Het CDA maalt daar kennelijk niet om."

Het SP-bestuur heeft per mail zijn beklag gedaan bij het CDA.

U bent hier