h

Rapport ‘Voor een veilig Schrijverspark’ uit

12 februari 2011

Rapport ‘Voor een veilig Schrijverspark’ uit

Het rapport ‘Voor een veilig Schrijverspark’, gemaakt door de SP-afdeling Veenendaal is uit. In het rapport staan een aantal aanbevelingen die bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt.

Op 11 december jongstleden trok een groep Veense SP’ers, samen met Tweede-Kamerlid Manja Smits, het Schrijverspark in. Hier bevroegen ze verschillende bewoners naar hun veiligheidsbeleving.

Uit de gesprekken is het rapport geabstraheerd. Ondervraagden, die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in de uitkomsten, hebben inmiddels het rapport thuis ontvangen.

Afsluitbare portieken, een speelplek en meer bekendheid voor het Buurtpreventieproject zijn enkele van de aanbevelingen in het rapport. Ook wordt er in het rapport aandacht gevraagd voor de parkeerproblematiek en wordt er gepleit voor meer aandacht van de gemeente.

“Momenteel gebeurt er van alles in het Schrijverspark en omgeving,” geeft SP-afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen aan. “Ons rapport kan een goede aanvulling zijn op al de ontwikkelingen in de buurt.”

De bewoners van het Schrijverspark krijgen de gelegenheid om op het rapport te reageren, voordat de SP vervolgstappen zet. “Uiteindelijk is het hun buurt, dus de bal ligt nu bij hen;” aldus Van Nieuwamerongen. “Maar als ze er wat mee willen, staan we voor ze klaar.”

Geïnteresseerden kunnen het rapport aanvragen via veenendaal@sp.nl

U bent hier