h

'Sponsjes? Oh, wat vet!'

28 februari 2011

'Sponsjes? Oh, wat vet!'

Waar de ChristenUnie politiek leider Rouvoet van stal haalde om de Veenendalers te porren voor de Provinciale Statenverkiezingen, zette de SP een eigen succesnummer in van een andere orde: de befaamde schuursponsjes.

Niet gebonden aan een kraam, maar lekker mobiel in de Hoofdstraat en Corridor werden de sponsjes uitgedeeld. Ze vonden gretig aftrek bij jong en oud.

"Sponjes?" Vroeg een jongetje van een jaar of 9 verbaasd. "Oh, wat vet!"

De toon voor deze zaterdag was hiermee gezet. Veel mensen toonden zich niet alleen geinteresseerd in de sponsjes, maar ook in de partij.

"Het 'rugzakje' is al te laag, maar nu willen ze het helemaal afschaffen!" Sprak een verontruste leerkracht. "CDA, VVD en PVV zijn de nagel aan de kist van het onderwijs!"

Ook op het bijstandsplan van staatssecretaris De Krom werd fel gereageerd: "Mijn dochter kan zo dus niet meer sparen om het huis uit te gaan, omdat ze voor mij moet zorgen;" zei een bijstandsvader.

Provinciale thema's als de natuur, mobiliteit en leegstand leefden ook wel - hoewel er door de Veenendalers toch voornamelijk naar de landelijke politiek werd gekeken.

Op 2 maart zijn de verkiezingen van de Provinciale Staten. Dat is aanstaande woensdag. De Staten kiezen op hun beurt de Senaat (Eerste Kamer).

U bent hier