h

Wat gaat er gebeuren met Schrijversparkflats?

18 mei 2011

Wat gaat er gebeuren met Schrijversparkflats?

In tegenstellingen tot andere flats in het Schrijverspark, zijn de 'Coornhert' en de 'Roemer Visscher' nog niet opgeknapt. Mogelijk wacht hen een ander lot: sloop. Ze staan in de weg voor de realisatie van een nieuw 'woongebouw' van het Brouwerspoortproject.

schrijverspark
Foto: nederland-in-beeld.nl

De huidige twee flats in het Schrijverspark hebben samen 63 appartementen, waaronder vijftien maisonnettewoningen en acht appartementen voor jongeren. Als de 'Coornhert' en de 'Roemer Visscher' gesloopt worden, komt er iets nieuws voor terug.

Woningstichting Patrimonium gaat er bij de subsidieaanvraag vanuit dat er ongeveer evenveel sociale huurwoningen terugkomen als er tot sloop besloten wordt. Voor de SP is dat een eis.

In 2008 leken de flats ook al van de kaart te worden geveegd, bij het (kort daarop gesneuvelde) plan om Lantor te verplaatsen en het terrein te herontwikkelen.

Mochten de flats inderdaad niet worden opgeknapt, maar gesloopt, dan zal Patrimonium dit in nauw overleg doen met de bewonersvereniging. Ook zal er een sociaal plan worden gemaakt.

De SP houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

U bent hier