h

Kiosk geruild tegen twee reclamezuilen

21 juni 2011

Kiosk geruild tegen twee reclamezuilen

De gemeenteraad heeft in meerderheid ingestemd met de uitruil van de leegstaande kiosk tegen twee interactieve reclamezuilen. Met deze uitruil moet de exploitant van de slechtlopende kiosk 'schadeloos' worden gesteld voor 'inkomstenderving'.

kiosk
Foto: Mark van Steenbergen/De Gelderlander

Eerder lag er een bod om de kiosk uit te ruilen tegen een toiletgebouwtje annex reclamezuil, die midden op de markt zou komen te staan. Omdat dit een slechte lokatie is, is dat plan afgeketst.

SP, GroenLinks en PvdA stemden tegen deze uitruil. De 'vergoeding' voor de kioskhouder is in de ogen van de partijen te royaal. Daarbij wordt er een greep gedaan uit de Algemene Reserve, terwijl het volgens de partijen uit het budget voor de verbouwing van 't Dorp zou moeten.

De nieuwe uitruil houdt in dat een openbaar toilet op korte termijn niet te realiseren is in 't Dorp. De SP geeft aan dat dit nog altijd wel een wens is. De partij stelde voor om desnoods een leeg winkelpand te gebruiken voor toiletruimte.

De ChristenUnie is eveneens voor gebruik van leegstaande winkelruimte voor een openbaar toilet, en opperde om het 'to the loo'-concept uit Amsterdam naar Veenendaal te halen.

U bent hier