h

'Witte rook' bij PvdA...?

14 september 2011

'Witte rook' bij PvdA...?

Eindelijk is er duidelijkheid in de ruzie van de PvdA. Het landelijke partijbestuur heeft besloten welke 'PvdA' de echte is; namelijk de PvdA van Marjon Oostveen en Abdennour ElK'tibi.

pvda
Foto: PvdA Veenendaal

Oud-fractievoorzitter Adri Janssen is hiermee definitief uit de fractie gezet. Over de vraag of hij zijn zetel teruggeeft aan de partij, of op eigen titel verdergaat is nog onduidelijk.

Zolang Janssen deze knoop niet heeft doorgehakt, levert dat wrevel op in de PvdA. In de Veenendaalse Krant van vandaag lucht interim-afdelingsvoorzitter Ali Groebe haar hart.

"Het moet een keer afgelopen zijn," aldus Groebe. Over het rond haar geformeerde bestuur zullen de PvdA-leden op 3 oktober stemmen.

De SP ziet de broedertwist bij de PvdA met lede ogen aan. "Deze ruzie is niet alleen slecht voor de PvdA, maar ook voor het aanzien van de Veenendaalse politiek als geheel," aldus fractievoorzitter Jan Breur; "gelukkig is het eindpunt bijna bereikt."

Breur benadrukt dat de SP geen kant kiest in de PvdA-ruzie: "Zowel met Oostveen als met Janssen werken we goed samen. Wat er ook gebeurt, we hopen dat te blijven doen."

U bent hier