h

Plan 'de Koekoek' niet besluitrijp

26 oktober 2011

Plan 'de Koekoek' niet besluitrijp

Het plan om een zorgcomplex aan de Mulderslaan te bouwen (de Koekoek) is niet besluitrijp. Dat besloot het raadspresidium bij het vaststellen van de concept-agenda voor de gemeenteraadsvergadering van komende week. De af te geven verklaring van geen bezwaar is daarmee van de agenda afgevoerd.

hollander
Foto: Fotostudio7 / veenendaalsekrant.nl

In de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling bleken er naast inhoudelijke bezwaren ook procedurele bezwaren te zijn. Zo ontbrak er een ruimtelijke onderbouwing, en was er nog geen ontwerp-verklaring van geen bezwaar goedgekeurd door de gemeenteraad. Met omwonenden is niet gecommuniceerd over het plan.

Verantwoordelijk wethouder, Arianne Hollander, kreeg de volle laag. Opmerkelijk genoeg kwam de hardste kritiek niet vanuit de oppositie, maar van de grootste coalitie-partner - de ChristenUnie.

CU-raadslid Engbert Strooboscher markeerde dat deze fouten als een rode draad door Hollander's opereren heenlopen. Met ongekende felheid memoreerde hij onder andere aan de Grote Pekken en de Nieuweweg, waar de omwonenden ook onvoldoende waren ingelicht over de plannen.

SP-fractievoorzitter Jan Breur is blij dat het gewraakte raadsvoorstel van de agenda is gehaald. "Zoals ik al in de commissie zei, en verschillende malen daarvoor: bij een verantwoordelijke samenleving hoort een verantwoordelijke overheid. Dus eerst de boel op orde brengen, dan pas besluiten."

U bent hier