h

Inkomensgrens verlaagd per 1 januari

7 november 2011

Inkomensgrens verlaagd per 1 januari

De inkomensgrens, tot waar minima recht hebben op bepaalde regelingen, wordt verlaagd van 115% naar 110% van het minimuminkomen. Ongeacht of de nieuwe wet dan al van kracht is.

Het kabinet heeft deze wet gemaakt, en de Eerste Kamer moet hierover nog beslissen. Dit zou kunnen betekenen dat de wet pas later ingaat, of er eventueel helemaal niet komt.

In de plannen voor het minimabeleid van de gemeente Veenendaal wordt er echter vanuitgegaan van 1 januari. Of de wet dan ingaat of niet, Veenendalers die tussen de 110% en de 115% van het minimum aan inkomen hebben, verliezen dan hun regelingen.

SP, PvdA en GroenLinks hebben voorgesteld om deze nieuwe regels pas in te laten gaan als de wet ook ingaat. Als de wet er niet komt, of vertraagd wordt, zou deze groep - in ieder geval een tijdje - nog gebruik kunnen maken van de regelingen.

Helaas vonden de linkse partijen geen steun bij de rest van de gemeenteraad.

SP-fractievoorzitter Jan Breur: "Dit is erg bitter. Het gaat om een groep kwetsbare mensen met bijzonder weinig financiele armslag. Een stukje flexibiliteit zou hen enorm helpen, maar dat is ze niet gegund."

U bent hier