h

Linkse partijen redden zwemlessen

7 november 2011

Linkse partijen redden zwemlessen

SP, PvdA en GroenLinks hebben bij behandeling van het minimabeleid een voorstel ingediend om zwemlessen voor kinderen van minima beschikbaar te houden. Het voorstel is unaniem aangenomen in de gemeenteraad.

zwembad
Foto: veenendaal.nl

De zwemlessen zouden aanvankelijk betaald moeten worden uit het Jeugdsportfonds en de Geld Terug Regeling. Uit deze potjes moeten ook andere sport- en vrijetijdsbesteding voor minima-kinderen worden gefinancierd.

Omdat zwemles vrij duur is, zou voor een A-diploma gelijk het hele budget voor een jaar van zo'n kind worden opgesoupeerd. Zo zou een kind daarnaast niet op voetbal of ballet kunnen. Een oneigenlijke keuze, vonden de partijen.

Veenendaal is een waterrijke gemeente, dus een zwemdiploma is onontbeerlijk. De SP is dan ook blij dat het voorstel is aangenomen.

U bent hier