h

Principieel tegen sociale afbraak

30 december 2011

Principieel tegen sociale afbraak

SP-fractievoorzitter Jan Breur schermt niet graag met zijn principes. Maar, voor het eerst in zijn bijna zesjarige raadslidmaatschap nam hij het woord toch in de mond: tegen de sociale afbraak.

armoede
Foto: freedombytes.nl

"Het kabinet Rutte zet de bijl aan de wortel van de sociale zekerheid. Gemeenten, en dus ook Veenendaal moeten hun sociale beleid hieraan offeren. Veel mensen komen hierdoor ernstig in de problemen, en daarom stemt mijn fractie o principiele gronden tegen."

Dit is de stemverklaring die Breur afgaf bij de 'tijdelijke verordening aanscherping regels WWB'.

Eerder is de inkomensgrens voor structurele ondersteuning verlaagd van 115% naar 110% van het minimuminkomen. Ook staan er grote bezuinigingen in de Sociale Werkplaatsen op stapel.

De SP is tegen de verslechteringen op sociaal beleid. Het helpt de economie niet vooruit en brengt mensen enkel in de problemen. Daarom organiseert de partij verzet tegen de sociale afbraak van Nederland.

Op 10 december jongstleden was er een grote demonstratie in de Brabanthallen in Den Bosch tegen Rutte's afbraakbeleid. Hierbij waren ook verschillende Veenendalers aanwezig, onder wie SP-penningmeester Nico van Ginkel.

U bent hier