h

Wees trots en zuinig op Veenendaalhal

2 december 2011

Wees trots en zuinig op Veenendaalhal

Nu er voorlopig niets in 'plangebied b' van het Stationskwartier zal worden ontwikkeld, moet de Veenendaalhal ook nog niet gesloopt worden. Verscheidene partijen, waaronder de SP, gaven deze boodschap af in de commissievergadering Ruimtelijke Ontwikkeling van afgelopen maandag, 28 november.

veenendaalhal
Foto: gelderlander.nl

Vanwege geldgebrek kan een deel van het Stationskwartier nog even niet worden ontwikkeld. Het College van Burgemeester en Wethouders wilde wel alvast de Veenendaalhal slopen. Dit tot ongenoegen van de gebruikers van deze hal. Zeker, omdat er nog geen vervangende ruimte is gevonden.

In de Veenendaalhal vinden er verschillende beurzen en tentoonstellingen plaats. Van postzegels tot huisdieren tot 'vintage' gitaren. Hier komen van heinde en verre bezoekers op af. De Vintage Guitar Show had zelf bezoekers uit Rusland.

"De Veenendaalhal zet ons regionaal, Europees en zelfs pan-Europees op de kaart," aldus SP-fractievoorzitter Jan Breur. "Daar moeten we trots en zuinig op zijn. Als het gebied niet wordt herontwikkeld, laat dan de activiteiten in de Veenendaalhal gewoon doorgaan."

Er is een wijzigingsvoorstel aangekondigd om de Veenendaalhal de komende jaren overeind te houden. In de geluiden tijdens de commissie tekende zich hiervoor een raadsmeerderheid af. 15 december wordt erover besloten.

U bent hier