h

83 Veenendalers te water op Nieuwjaarsduik

2 januari 2012

83 Veenendalers te water op Nieuwjaarsduik

Als een politicus zegt: "spring in de vijver", doe je het dan ook? Voor 83 Veenendalers luidt het antwoord op deze vraag: ja. Een recordaantal deelnemers deed dit jaar mee aan de Nieuwjaarsduik, en liet zich door SP-fractievoorzitter Jan Breur het water in praten.

Tot zijn grote spijt kon Breur niet zelf mee het water in: "Ik zit onder de Trachitol en de Fisherman's Friend om jullie toe te spreken," aldus de grieperige Breur. Maar, het startsignaal geven, dat wilde hij niet missen.

Was het dankzij of ondanks de zondag, waarop de nieuwjaarsduik viel, dat er zoveel deelnemers en publiek op de been waren? Was het het zachte weer? Of gewoon het feit dat deze traditie begint te landen in 't Veen? Een vraag die onbeantwoord bleef, maar niets afdeed aan het geslaagde evenement.

De SP heeft bijzonder veel respect voor de organisatie, die het evenement gewoon op 1 januari liet plaatsvinden. In andere plaatsen, waar de zondag geldt als een 'beladen dag', is de duik geannuleerd of een dag verzet.

Na afloop waren er gluhwein, oliebollen en erwtensoep voor de dappere deelnemers.

U bent hier